Sıkma hamur yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: - Hamur için: 450 gram un, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 250 ml su. - İç harç için: 250 gram lor peyniri, 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış), 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz. - Üzeri için: 3 yemek kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Bir yoğurma kabında hamur malzemelerini birleştirip yoğurun. 2. Kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika dinlendirin. 3. Bir tavada yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağ ile kavurun, ardından peyniri ekleyip karıştırın. 4. Dinlenen hamurdan 10 eşit parça çıkarıp bezeler oluşturun ve unlanmış tezgahta kahvaltı tabağı büyüklüğünde açın. 5. Isıttığınız tavaya açtığınız hamurlardan birini yerleştirin, çatal ile birkaç adet delik açın ve hamuru arkalı önlü pişirin. 6. Pişirdiğiniz hamura sıcakken tereyağı sürün, hazırladığınız harçtan koyup sıkı sıkı sarın ve servis edin.