Yufka börek yapımı nasıl yapılır?
Yufka böreği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2 çay bardağı su - 0,5 çay bardağı bitkisel sıvı yağ - 4 çorba kaşığı yoğurt (tam yağlı) - 1 adet yumurta - 1 tatlı kaşığı tuz (iyotsuz) - 1 çay kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı karabiber - 0,5 çay bardağı bitkisel sıvı yağ - 1 çorba kaşığı domates salçası - 8 porsiyon pişmiş patates (kabuksuz) - 6 adet yufka Yapılışı: 1. Haşlanmış patatesleri bir kaba rendeleyin ve içine salça ve baharatları ekleyin. 2. Bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve suyu karıştırıp sosu hazırlayın. 3. Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın ve 1 adet yufkayı tepsiye yayın. 4. Hazırladığınız sostan yufkanın her yerine dökün. 5. Patatesli harcı yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde koyun. 6. Diğer yufkayı alıp üstüne koyun ve bu işlemi sos ve harç bitene kadar tekrar edin. 7. Son yufkada serildikten sonra ilk serilen yufkanın kenarlarını içine doğru katlayın. 8. Üzerine son kalan sosu ekleyin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Bu tarif, hazır yufka kullanılarak yapılmıştır. Ayrıca, ev yapımı yufka ile de börek yapabilirsiniz.
Yufka börek yapımı nasıl yapılır?