Buradasın
Sigara böreğinin çıtır olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sigara böreğinin çıtır olması için şu püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Yufka Seçimi: Taze ve ince yufka kullanılmalıdır 12. Kalın yufkalar böreğin çıtırlığını azaltır 1.
- İç Harç: Peynirin suyunu iyice süzmek ve iç harca maydanoz eklemek, böreğin daha kuru olmasını sağlar 12.
- Uç Kısmın Kapatılması: Böreği sardıktan sonra uç kısmını suyla ıslatıp iyice kapatmak, böreğin patlamamasını sağlar 1.
- Kızartma: Orta ateşte, yavaş yavaş kızartmak, böreğin içinin de dışıyla aynı oranda pişmesini sağlar 1. Ayrıca, börekleri fazla sıkışık bir şekilde kızartmamak gerekir 1.
- Süt Kullanımı: Böreği sardıktan sonra hafifçe sütle ıslatmak, yufkanın çıtır çıtır olmasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: