Buradasın
Sigara böreğinin çıtır olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sigara böreğinin çıtır olması için şu püf noktalarına dikkat edilebilir:
- Yufka seçimi: İnce ve taze yufka tercih edilmelidir 5.
- İç harç: İç harcın sulu olmaması için malzemelerin suyu iyice süzülmelidir 5.
- Yumurta kullanımı: İç harca bir adet yumurta eklenerek harcın bağlanması sağlanabilir 1.
- Yağın sıcaklığı: Börekleri kızartmadan önce yağın iyice kızdığından emin olunmalıdır 15.
- Sos uygulaması: Börek sosuna maden suyu veya sirke eklenerek yufkanın daha çıtır olması sağlanabilir 4.
- Dikkatli sarma: Yufkalar çok gevşek veya çok sıkı olmayacak şekilde sarılmalıdır 1.
- Kızartma yöntemi: Börekler tavaya azar azar atılmalıdır 1.
- Kağıt havlu kullanımı: Kızartma sonrası böreklerin fazla yağını emmesi için kağıt havlu serili bir tabağa alınmalıdır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: