Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sigara böreklerinin kıvrılmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yufkanın kalitesi: İnce ve kuru yufkalar, sigara böreklerinin kıvrılmasına neden olabilir 5.
- Aşırı iç harç: Böreğin kenarlarına çok fazla iç harç koymak, yufkanın kapanmasını zorlaştırır ve kıvrılmasına yol açar 15.
- Yanlış sarma tekniği: Böreği çok gevşek veya çok sıkı sarmak, kıvrılmaya neden olabilir 13. Böreği, ne çok gevşek ne de çok sıkı olacak şekilde sarmak gerekir 1.
- Pişirme sıcaklığı: Yağın çok soğuk veya çok sıcak olması, böreklerin kıvrılmasına yol açabilir 5. Yağ sıcaklığı, bir tahta kaşık sapını yağa daldırdığında etrafında küçük kabarcıklar oluşacak seviyeye, yani 170-180 dereceye ulaşmalıdır 5.
Bu püf noktalarına dikkat ederek, sigara böreklerinin kıvrılmasını önleyebilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: