Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sigara böreği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Yufka seçimi: Taze ve günlük yufka kullanılmalıdır 125.
- Peynir seçimi: Lor peyniri gibi az yağlı peynirler tercih edilmeli, sulu peynirler kullanılmamalıdır 145.
- İç harcın bağlanması: İç harca bir adet yumurta eklenerek harcın bağlanması sağlanabilir 135.
- Böreğin sıkı sarılması: Böreğin çok sıkı veya çok gevşek sarılmaması gerekir 145.
- Uç kısmının kapatılması: Böreğin uç kısmı suya batırılarak kapatılmalıdır 235.
- Yağ sıcaklığı: Kızartma yağının yeterince kızmış olması ve böreklerin soğuk yağa atılmaması gerekir 15.
- Azar azar kızartma: Böreklerin yağa azar azar atılması, yağın ısısının düşmemesi için önemlidir 15.
- Kağıt havlu kullanımı: Kızartma sonrası böreklerin fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerinde bekletilmesi önerilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: