Ballı sütlü tatlı yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket muzlu puding; 1 paket kakaolu puding; 6 su bardağı süt; 1 çay bardağı bal; 1 limonun rendelenmiş kabuğu; 2 yemek kaşığı limon suyu; File badem, yaban mersini, frenk üzümü (süsleme için). Yapılışı: 1. Muzlu pudingi 3 su bardağı sütle sürekli karıştırarak pişirin ve kaselere paylaştırıp soğutun. 2. Kakaolu pudingi kalan sütle başka bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin ve muzlu pudinglerin üzerine dökün, buzdolabında 3 saat bekletin. 3. Bir sos tenceresinde bal, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu karıştırıp ısıtın, kaynamaya başlayınca ocaktan alın. 4. Pudingleri tabaklara ters çevirip üzerlerine ballı sostan dökün, file badem, yaban mersini ve frenk üzümü ile süsleyip servis yapın. Alternatif olarak, ballı sütlü tel kadayıf tatlısı da yapılabilir. Bunun için gerekli malzemeler: 1/2 kilo tel kadayıf; 125 gr tereyağı veya margarin; 3 su bardağı süt; 1 küçük kase iri dövülmüş ceviz; Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu; Üzeri için: 1 küçük kase süzme çiçek balı, 1 küçük kase kelebek ceviz. Yapılışı: 1. Tencereye şeker ve suyu ekleyip 15 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. 2. Tel kadayıftan bir miktar alıp kasenin her tarafına gelecek şekilde yayın, ortasına ceviz koyun ve kenarlarını üzerine kapatın. 3. Yağlanmış unlanmış fırın tepsisine kaseleri ters çevirerek yerleştirin, kadayıf bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. 4. Eritilmiş tereyağını kadayıfların üzerine gezdirin, 180 derecede 30-35 dakika pişirin. 5. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk sütü dökün, sütü çekince soğuk şerbeti dökün. 6. Şer