Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıcak çikolata, eritilmiş gerçek çikolata (çikolata barı veya pulu) ile yapılır 12. Gerçek çikolata, kakao kütlesi, kakao yağı, şeker ve bazen süt tozu içerir 2. Bu nedenle sıcak çikolata, kakao yağından gelen zenginliği de barındırdığı için daha yoğun, daha kremalı ve daha zengin bir tada sahiptir 2.
Sıcak kakao ise kakao tozu ile yapılır 124. Kakao tozu, kakao kütlesinin preslenerek yağının büyük bir kısmının (kakao yağı) çıkarılmasıyla elde edilir 2. Geriye kalan katı kısım öğütülerek kakao tozu haline getirilir 2. Bu nedenle sıcak kakao, genellikle daha az yağlı, daha az yoğun ve tadı daha çok "çikolatamsı" olan bir içecektir 2. Genellikle kakao tozu, şeker ve sıcak süt veya su ile karıştırılarak hazırlanır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: