Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şakşukanın püf noktaları:
- Patlıcanların kızartılması: Patlıcanlar kızartılırken fazla yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletilmelidir 13. Kızartma işlemi için sıvı yağ kullanılmalıdır 13.
- Sos hazırlığı: Sosu hazırlarken, domatesler eklenmeden önce biber, soğan ve sarımsak kavrulmalıdır 13. Salça eklenip karıştırıldıktan sonra domates, şeker, baharat ve tuz eklenmelidir 13.
- Sos ve patlıcanların harmanlanması: Sos, patlıcanlarla harmanlanırken, suyun çekmesine dikkat edilmelidir 13.
- Servis: Genellikle yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ile sunulur 3. Taze maydanoz veya feta peyniri ile süslenerek servis edilebilir 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: