Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Seylan tarçınının pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Nadirlik: Seylan tarçını, tüm tarçın hasadının %1'inden daha az bir oranda elde edilir 1.
- Üretim süreci: Seylan çubuk tarçını, tarçın ağaçlarının kabuklarının kurutulması ve işlenmesi sonucu elde edilir 4. Bir işçi, günde sadece 200 gram Seylan tarçını üretebilir 1.
- Kalite ve tür: Seylan tarçını, daha az yaygın olması ve daha yüksek maliyetle üretilmesi nedeniyle daha pahalıdır 4.
- Talep ve arz: Seylan tarçınının talebi yüksektir, ancak arz miktarı sınırlıdır, bu da fiyatın artmasına yol açar 4.
- Düşük kumarin içeriği: Seylan tarçını, düşük kumarin içeriği sayesinde daha sağlıklı kabul edilir, ancak bu durum maliyetini artırır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: