Buradasın
Şenpiliç but incik nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şenpiliç but incik pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 750 g Şenpiliç kemiksiz derisiz but incik 1
- 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu 1
- 15 adet arpacık soğanı 1
- 100 g badem 1
- 2 yemek kaşığı bal 1
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1
- 1 dal taze kekik 1
- 100 g siyah erik 1
- 100 g kayısı 1
- 3 yemek kaşığı sirke 1
- 1,5 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
Yapılışı:
- Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın 1.
- Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ve bademleri ekleyip kavurun 1.
- Hafif pembeleşince kuşbaşı doğradığınız Şenpiliç kemiksiz derisiz but incik ekleyin ve biraz kavurun 1.
- Bal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ve taze kekiği ilave edin 1.
- Kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı şekilde pişirin 1.
- Erik ve kayısıları 2-3 parçaya bölüp 20 dakika sonra yemeğe ekleyin ve karıştırın 1.
- Üzeri kapalı olarak 10 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: