Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şekersiz banana bread yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet olgun muz 14;
- 2 adet yumurta 14;
- 1/3 su bardağı hurma özü 1;
- 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı veya Hindistan cevizi yağı 1;
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü 1;
- 1 su bardağı un 1;
- 1/2 su bardağı dut unu (yoksa un miktarını artırabilirsiniz) 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1/4 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı tarçın 1;
- 1 tutam damla çikolata (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Fırını 175°C'ye ısıtın 1.
- Kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın 1.
- Orta boy bir kapta kuru malzemeleri (un, dut unu, kabartma tozu, tuz ve tarçın) karıştırın 1.
- Büyük bir karıştırma kabında ıslak malzemeleri (muz, yumurta, hurma özü, tereyağı ve vanilya özütü) ezin 1.
- Kuru malzemelerin yarısını ıslak karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın 1.
- Kalan kuru malzemeleri ekleyip çırpma teli yerine spatula kullanmaya devam edin 1.
- Karışımı pişirme kalıbına dökün 1.
- 50-55 dakika kontrollü pişirin 1.
- Soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz 1.
Alternatif bir şekersiz banana bread tarifi için şu malzemeler kullanılabilir:
- 2,5 su bardağı tam buğday unu 2;
- 2 yumurta 2;
- 1 yemek kaşığı tahin 2;
- 3 muz (üzerine koymak için 4 muz) 2;
- 100-110 gram tereyağı 2;
- Çikolata (bitter ve sütlü, rafine şeker içermeyen) 2;
- Yarım paket kabartma tozu 2;
- Çay kaşığı ucunda tuz 2.
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: