Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köfteli şehriye çorbasında köfteler, çorba suyu kaynadıktan sonra eklenir 4.
Köfteli şehriye çorbası yapımında izlenen adımlar şu şekildedir:
- Köftesi için bir kaba 150 gram kıyma konur, damak tadına göre tuz ve karabiber eklenir ve harç iyice yoğrulur 4.
- Yoğurulan köfteli harçtan küçük parçalar alınıp elde yuvarlanır 4.
- Bir tencere içine 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ dökülür 4.
- Üzerine bir tatlı kaşığı dolusu domates salçası konur ve salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur 4.
- Kavrulan salçanın üzerine iki adet orta boy rendelenmiş domates eklenir ve iki dakika ara ara karıştırılarak pişirilir 4.
- Tencereye dört su bardağı su dökülür ve kaynamaya bırakılır 4.
- Çorba suyu kaynadıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirilir 4.
- Çorba suyunun içine yarım çay bardağı arpa şehriye konur 4.
- Hazırlanan minik köfteler de eklenip karıştırılır 4.
- Arpa şehriyeler ve köfteler yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak pişirilir 4.
Köfteli şehriye çorbası piştikten sonra üzerine damak tadına göre tuz ve bir tutam ince ince doğranmış maydanoz serpiştirilip karıştırılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: