Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sedef hastalığını tetikleyebilecek bazı yiyecekler:
- İşlenmiş ve fast food ürünleri 13. Yüksek miktarda doymuş ve trans yağ içerirler 3.
- Kırmızı et ve işlenmiş etler 34. Araşidonik asit içerirler 4.
- Süt ve süt ürünleri 134. Özellikle inek sütünde bulunan kasein proteini inflamasyonu tetikleyebilir 4.
- Patlıcangiller 14. Domates, patates, patlıcan ve biber çeşitleri solanin içerir 14.
- Turunçgiller 4. Greyfurt, portakal ve limon gibi turunçgiller alerjik reaksiyona neden olabilir 4.
- Alkol 134. Bağışıklık sistemini baskılayabilir ve belirtileri kötüleştirebilir 3.
- Rafine şeker ve karbonhidratlar 3. Beyaz ekmek ve şekerli içecekler bu sınıfa girer 3.
Beslenme düzeniyle ilgili kararlar almadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: