Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sebzeli köftenin sosu için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir.
Sebzeli soslu köfte tarifinin sosu için gerekli malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 adet küçük soğan 1;
- 1 diş rendelenmiş sarımsak 1;
- 1 adet havuç 1;
- 6-8 adet mantar 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı hardal 1;
- 1 yemek kaşığı un 1;
- 350 ml et suyu veya sebze suyu 1;
- 50 ml sıvı krema 1;
- Yarım tatlı kaşığı tuz 1;
- İnce kıyılmış maydanoz 1.
Yapılışı:
- Bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı eritilir, küçük yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenir ve kavrulur 1.
- Salça ve hardal eklenip kısa bir süre daha kavrulur 1.
- Doğranmış havuç ve mantarlar eklenip kavurma işlemine devam edilir 1.
- Un serpiştirilip karıştırılır ve su ilave edilir 1.
- Krema ve tuz eklenip kaynamaya başlayınca kızarmış köfteler sosa eklenir ve 25-30 dakika kısık ateşte pişirilir 1.
Sebzeli fırın köfte tarifinin sosu için gerekli malzemeler:
- 1 çay bardağı sıcak su 2;
- 1 tatlı kaşığı salça 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2.
Yapılışı:
- Tüm sos malzemeleri çırpılır ve doğranmış sebzelerin üzerine dökülür 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: