Buradasın
Sebzeli köftenin sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sebzeli köftenin sosu için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 adet küçük soğan 1
- 1 diş rendelenmiş sarımsak 1
- 1 adet havuç 1
- 6-8 adet mantar 1
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1
- 1 tatlı kaşığı hardal 1
- 1 yemek kaşığı un 1
- 350 ml et suyu veya sebze suyu 1
- 50 ml sıvı krema 1
- Yarım tatlı kaşığı tuz 1
- İnce kıyılmış maydanoz 1
Yapılışı:
- Küçük bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritip, küçük yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun 1.
- Salça ve hardalı ekleyip kısaca kavurun 1.
- İstediğiniz şekilde doğramış olduğunuz havuç ve mantarları ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Unu üzerine serpiştirip karıştırın 1.
- Karıştırarak suyunu ilave edin 1.
- Ardından krema ve tuzu ekleyip kaynamaya başlayınca, kızarmış olan köftelerinizi sosa ekleyip 25-30 dakika kadar kısık ateşte pişirin 1.
- Sosunuz koyu kıvamda olursa az su ilave edebilirsiniz 1.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: