Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sazan için en iyi hamur yapımı şu malzemelerle gerçekleştirilebilir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı un 1
- 1/2 su bardağı su 1
- 1 yemek kaşığı mısır unu veya irmik (isteğe bağlı) 1
- 1 yemek kaşığı şeker veya bal (tatlandırıcı olarak) 1
- 1 tatlı kaşığı vanilin veya kakao (aroma vermesi için) 1
- Gıda boyası (isteğe bağlı, renk vermesi için) 1
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabına un ve mısır unu (veya irmik) konulur 1.
- Şeker veya bal eklenir ve karıştırılır 1.
- Yavaş yavaş su eklenerek yoğurma işlemi yapılır 1.
- Hamurun kıvamı, ne çok sert ne de çok cıvık olmalıdır 14.
- İsteğe bağlı olarak vanilin veya kakao eklenerek hamurun aroması zenginleştirilir 1.
- Hamur, el ile iyice yoğrularak homojen bir kıvama getirilir 1.
- Elde edilen hamur, istenilen renkte gıda boyası ile renklendirilebilir 1.
Ayrıca, hamurun daha dayanıklı ve tok olması için hamura irmik eklemek de önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: