Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Boili ile sazan avı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Boili Hazırlığı: Boili, kaynatılmış ve güneş altında kurutulmuş küçük hamur topçuklarıdır 4. Balıkçılardan temin edilebileceği gibi, evde de yapılabilir 2.
- Yemleme: Avlanılacak bölgeyi yemlemek için hamurun içine vanilya, meyve esansları, mısır unu ve tatlandırıcılar eklenir 4.
- Boili Kullanımı: Boili topları, atılacak uzaklığa uygun bir kurşun ve tekli siyah iğne ile birleştirilir 4.
- Olta Atışı: Olta, mümkün olduğunca uzağa atılır ve balığın oltaya takılması beklenir 4.
- Yakalama: Sazan, yemi yutana kadar misinanın çekilmemesi gerekir 4. Sazan, yem etrafında dolandıktan sonra tehlike olmadığını düşündüğünde yemi yutmaya çalışır 4.
Sazan avcılığı uzmanlık gerektirdiğinden, bir profesyonelden yardım alınması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: