Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Boili ile sazan avı yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Malzemeler: Boili yapımı için 2 su bardağı un, 1,5 su bardağı mısır unu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı süt, 1,5 yemek kaşığı zeytin yağı, 1 kaşık ayçiçek yağı, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı irmik, 1 kaşık yoğurt ve 1 su bardağı civciv yemi gibi malzemeler gereklidir 1.
- Hazırlık: Tüm malzemeleri su ile iyice karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 1. Karışımı ufak ufak yuvarlayın ve kaynar suyun içine atın, 2-3 dakika piştikten sonra çıkarın 1.
- Kurutma: Boilileri çengele geçirip önceden delik açıp o şekilde kaynatın ve ardından serin ve gölge bir yerde 3 gün bekletin 1.
- Avlanma: Boilileri tuzlu suda kullanmayın, çünkü tuzlu su balıkları renkli yem ve balık parçaları yemeyi tercih eder 1. Boilileri iğneye sabitleyerek oltaya takın ve balığın oltaya takılmasını bekleyin 24. Sazanın ürkek bir balık olduğunu unutmayın, oltaya vurduğunda misinayı hızlıca çekmeyin, balığın yemi iyice yutmasını bekleyin 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: