• Buradasın

    Saza hamuruna ne kadar şeker konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Poğaça hamuruna genellikle 3 yemek kaşığı toz şeker eklenir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sazan için en iyi hamur nasıl yapılır?

    Sazan için en iyi hamur yapımı şu malzemelerle gerçekleştirilebilir: Malzemeler: - 1 su bardağı un - 1/2 su bardağı su - 1 yemek kaşığı mısır unu veya irmik (isteğe bağlı) - 1 yemek kaşığı şeker veya bal (tatlandırıcı olarak) - 1 tatlı kaşığı vanilin veya kakao (aroma vermesi için) - Gıda boyası (isteğe bağlı, renk vermesi için) Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabına un ve mısır unu (veya irmik) konulur. 2. Şeker veya bal eklenir ve karıştırılır. 3. Yavaş yavaş su eklenerek yoğurma işlemi yapılır. 4. Hamurun kıvamı, ne çok sert ne de çok cıvık olmalıdır. 5. İsteğe bağlı olarak vanilin veya kakao eklenerek hamurun aroması zenginleştirilir. 6. Hamur, el ile iyice yoğrularak homojen bir kıvama getirilir. 7. Elde edilen hamur, istenilen renkte gıda boyası ile renklendirilebilir. Ayrıca, hamurun daha dayanıklı ve tok olması için hamura irmik eklemek de önerilir.

    Ev yapımı şeker hamuru nasıl yapılır?

    Ev yapımı şeker hamuru için gerekli malzemeler: 1 çay bardağı toz şeker; 1 çay bardağı su; 1 yemek kaşığı nişasta; Birkaç damla limon; Alabildiği kadar pudra şekeri; İsteğe göre gıda boyası. Yapılışı: 1. Su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp yaklaşık 15 dakika kaynatın. 2. Kaynayan şerbeti iyice soğutun. 3. Pudra şekeri ve nişastayı bir kaba alın ve iyice soğuyan şerbeti azar azar ilave edin. 4. Elinizle yoğurun. 5. En son tercihe göre gıda boyasını ilave edin. Hazırlanan hamur, hemen açılıp kullanılabilir. Hamurun nemini koruyup çok sertleşmemesi için, üzeri hafif yağlanarak hava almayan bir kapta veya streç filme sarılı şekilde buzdolabında saklanabilir.