Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Satırdan Lahmacun ile diğer lahmacun türleri arasındaki bazı farklar şunlardır:
- Hamur Yapısı: Satırdan Lahmacun'un hamuru ince ve gevrek bir yapıya sahiptir 4.
- Pişirme Tekniği: Yüksek ısıda (350-400°C) çok kısa sürede (1-2 dakika) taş fırında pişirilir 3.
- Malzeme Kullanımı: İnce çekilmiş dana kıyma, taze domates ve biberler, maydanoz, soğan ve özel baharat karışımı kullanılır 34.
- Servis Şekli: Genellikle tek kişilik porsiyonlar halinde sunulur ve yanında limon, maydanoz ve soğan ile servis edilir 34.
Satırdan Lahmacun, özellikle Şanlıurfa usulü malzemelerle hazırlanmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: