Buradasın
Sarımsaklı süt bal karışımı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsaklı süt bal karışımı yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı süt 25;
- 10 diş sarımsak 25;
- 1 su bardağı su 25;
- 1 su bardağına 1 yemek kaşığı oranında bal 25.
Hazırlanışı:
- Sarımsakların kabuklarını soyup yıkayın ve iri iri doğrayın 25.
- Bir tencerenin içine sütü, suyu ve sarımsakları aktarın ve tencereyi ocağa alın 25.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak karışımı kaynatmaya başlayın 25.
- Kaynadıktan sonra karışımı ocaktan alın ve bir süzgeçten geçirerek içindeki sarımsakları ayırın 25.
- Sütlü karışımı ılımaya bırakın 25.
- Ilıdıktan sonra su bardaklarına aktarın ve içine bal ilave edip karıştırın 25.
Sarımsak ya da süte karşı hassasiyeti olan, gebelik gibi özel durumu olan hastaların kullanmadan önce uzman bir hekime danışmaları gerekir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: