Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsaklı köftenin püf noktaları şunlardır:
- Bulgur ve irmiğin şişmesi: Bu malzemeler, sıcak suyla ıslatılıp 5-15 dakika bekletilerek şişmesi sağlanır 13.
- Yoğurma: Hamur, çok cıvık veya sert olmamalıdır; ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğrulmalıdır 14.
- Haşlama: Köfteler, tuzlu kaynar suda 5-20 dakika haşlanıp kevgirle süzülmelidir 23.
- Sos: Sosun içinde bir miktar daha pişmesi sağlanmalıdır 2.
- Servis: Üzerine pul biberli tereyağı veya ince kıyılmış maydanoz eklenebilir 24.
- Limon tuzu: Haşlama suyuna yarım çay kaşığı limon tuzu eklemek, köftelerin dağılmasını önler ve yumuşak olmalarını sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: