Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı farklar:
- Görünüş: Sardalya daha büyük, geniş ağızlı ve kalın yapılıdır; gümüş rengi daha parlaktır 5. Hamsi ise daha küçük, ince ve uzun yapılıdır, yan tarafında belirgin gümüşi bir şerit bulunur 5.
- Lezzet: Sardalya daha hafif ve yumuşak bir tada sahiptir, ağızda kalıcı bir tat bırakmaz 5. Hamsi ise daha yoğun ve genellikle daha tuzlu bir tada sahiptir 5.
- Aile: Sardalya, Clupeidae (ringa balığı) ailesine, hamsi ise Engraulidae ailesine mensuptur 5.
- Besin değeri: Her ikisi de omega-3 yağ asitleri, kalsiyum, demir, protein ve B12 vitamini açısından zengindir 35. Ancak, konserve hamsiler yüksek sodyum içerebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: