Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Gıda Kodeksi Şarap Tebliği’ne göre, Türkiye’de piyasaya arz edilen şaraplar hacimce en az %9, en fazla %15 alkol içermelidir 2. Ancak şarapta alkol oranı, iklim ve üzüm çeşidine bağlı olarak değişiklik gösterebilir 13.
Şarapta alkol oranı genellikle %8 ile %15 arasında değişir 3. Bazı özel şaraplar bu aralığın dışına çıkabilir 3.
Yüksek alkol oranı, şarabın dokusunu kalınlaştırabilir ve bu da daha zengin bir tat profili oluşturur 3. Ancak bu durum, her zaman daha iyi olduğu anlamına gelmez 3.
18 yaşından küçüklere alkol satışı yasak olduğunu unutmamak gerekir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: