Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şam böreğinin sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yanlış Isıda Pişirme: Böreğin doğru ısılarda pişmemesi, yufkaların sertleşmesine yol açabilir 1.
- Taze Olmayan Yufka Kullanımı: Yeterince taze olmayan yufkalar sert böreklerin en büyük nedenlerinden biridir 1.
- Malzeme Eksikliği: Yufkaların yeterince malzeme ile desteklenmemesi sert börek oluşumunu tetikleyebilir 1.
- Hamurun Fazla Yoğrulması: Hamurun fazla işlenmesi veya çok yoğrulması da böreğin sert olmasına sebep olabilir 2.
- Pişirme Süresi ve Sıcaklığı: Aşırı pişirme, böreğin sertleşmesine neden olabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: