Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salça, domates veya kırmızı biber gibi yaz aylarında yetişen sebzelerin ezilerek sularının çıkarılması ve bu suyun kaynatılması ile elde edilir 12.
Salçanın sıvı kısmı, ayrıca şu alanlarda da kullanılabilir:
- Makarna sosları 3.
- Et yemekleri (güveç, kavurma, tencere yemekleri) 3.
- Çorbalar (özellikle mercimek çorbası) 3.
- Garnitürler ve soslar (barbekü sosları, acılı soslar, pizza sosları) 3.
- Köfte veya hamburger harçları 3.
- Meze ve sos tarifleri 3.
- Fırında pişirilen güveç yemekleri 3.
- Kumpir ve patates yemekleri 3.
- Yaprak sarması veya içli köfte iç harcı 3.
- Tavuk yemekleri (fırın tavuk veya tavuk sote) 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: