Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salamlı hamur işi yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 3 yumurta 1
- 1 su bardağı ayçiçek yağı 1
- 1 su bardağı yoğurt 1
- 100 g salam 1
- 5 dal taze soğan 1
- 1 demet kıyılmış taze nane 1
- 5.5 su bardağı un 1
- 1 paket kabartma tozu 1
- 1 yumurta sarısı 1
- Kırmızı pul biber 1
Yapılışı:
- Yumurtaları büyük bir kaba kırın ve ayçiçek yağı ile yoğurdu karıştırın 1.
- Küçük küpler şeklinde kestiğiniz salam, ince kıydığınız taze soğan ve naneyi ekleyip karıştırın 1.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 1.
- Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın, ince bir çubuk şekli verip burgu yapın ve kendi etrafında sararak şekil verin 1.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 1.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kırmızı pul biber serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirip servis yapın 1.
Alternatif olarak, salamlı rulo börek yapmak için mayalı hamur, salam, kaşar peyniri ve yeşil biber kullanabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: