Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salam ve sosis yapımı için bazı tarifler:
- Salam Tarifi:
- 850 gr dana döş, 2-3 defne yaprağı ve 1 tatlı kaşığı tuz bir tencereye alınarak kaynatılır (yaklaşık 1,5 saat) 3.
- Pancar rendelenip içine 2 su bardağı haşlanmış etin suyu eklenir ve karıştırılır 3.
- Karışım süzgeçten geçirilip etlerle birleştirilir 3.
- Baharatlar bir kapta karıştırılır ve 1 yemek kaşığı bu karışım ete eklenir 3.
- Tüm karışım blenderdan geçirilir ve 0,5L'lik bir su şişesinin içine doldurulup 1 gün buzdolabında bekletilir 3.
- İstenirse içine antep fıstığı eklenebilir 3.
- Sosis Tarifi:
- 400 gr döş kıyma, 1,5 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 silme tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı sarımsak tozu ve 1 yemek kaşığı domates salçası mutfak robotunda çekilir 3.
- Buzlar eklenip tekrar çekilir 3.
- Macun kıvamına gelen sosisler streç filme sarılarak dondurucuya atılabilir 3.
Salam ve sosis yapımı için profesyonel yardım alınması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: