Sakallı poğaça malzemeleri şunlardır: Hamur için: 2 bardak ılık su (dilerseniz bir bardağını süt olarak ekleyebilirsiniz), 1 çay bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket yaş maya, 1 çay bardağı sıvı yağ, 6 buçuk bardak un (markaya ve kaliteye göre miktarı değişebilir). İç harcı için: Yeterli miktarda yağlı sürülebilir beyaz peynir. Kenarlarına sürmek için: Krem peynir. Bulamak için: Kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar veya salam. Üzeri için: Yumurta sarısı. Ayrıca, pakmaya profesyoneller dünyası sitesinde verilen tarifte, hamur için 1 kg un, 80 ml sıvı yağ, 50 g Pakmaya Yaş Maya, 50 g toz şeker ve 20 g tuz da yer almaktadır.