Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sakallı poğaçanın püf noktaları şunlardır:
- Unun eklenmesi: Unu yavaş yavaş eklemek, hamurun kıvamını kontrol etmek açısından önemlidir 125.
- Mayalanma süresi: Hamurun hem ilk mayalanma aşaması hem de şekil verdikten sonra tepsi mayası için bekletilmesi, poğaçaların yumuşak olması için gereklidir 235.
- Yumurta sarısı: Yumurta sarısının poğaçaların üzerine düzgün bir şekilde sürülmesi, parlak bir görünüm sağlar 3.
- İç harcın hazırlanması: Labne peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri karışımının, poğaçaların içine sürülmeden önce oda sıcaklığında olması, karışımın daha iyi yapışmasını sağlar 34.
- Kesme zamanı: Poğaçalar çok sıcakken kesilirse dağılabilir, bu yüzden ılıkken kesmek daha uygundur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: