Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Pilav: Özellikle İran ve Hint mutfağında pilavlara altın sarısı renk ve hoş bir aroma katmak için kullanılır 13.
- Paella: İspanyol mutfağının ünlü yemeği paellada temel malzemelerden biridir 15.
- Çorbalar: Tavuklu veya deniz ürünlü çorbalara eklenerek hem renk hem de egzotik bir tat verir 13.
- Balık yemekleri: Balık güveçleri veya ızgara balık tariflerinde kullanılarak yemeğe sofistike bir dokunuş yapar 13.
- Tatlılar: Sütlaç, dondurma veya zerde gibi tatlılarda renk ve hafif bir aroma katmak için tercih edilir 13.
Safranı en iyi şekilde kullanabilmek için, doğrudan yemeğe eklemek yerine sıcak suda veya sütte bekletmek önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: