Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Safran, birçok yemekte kullanılabilir:
- Pilavlar: İspanyol paella, İran pilavı ve Hindistan saffron pulao gibi yemeklerde yaygın olarak kullanılır 24.
- Çorbalar: Özellikle Fransız "bisque" ve Orta Doğu kökenli çorbalar safranla yapılır 2.
- Risotto: İtalyan mutfağında safran, risotto yapımında tercih edilir 24.
- Tatlılar: Orta Doğu mutfağında safranlı sütlaç, şekerli süt ve dondurmalarda kullanılır 24.
- Et ve balık yemekleri: Akdeniz mutfağında ve Osmanlı mutfağında önemli bir baharattır 15.
- Soslar ve marine karışımları: Yemeklerin renk ve aroma vermesi için kullanılır 2.
Safran, ayrıca çay olarak da demlenebilir 4.
Safran, güçlü bir aromaya sahip olduğu için yemeklerdeki diğer bileşenlerle uyumlu olacak şekilde dengeli bir şekilde eklenmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: