Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sade Aside Tatlısı Tarifi:
Malzemeler:
- 2 çay bardağı pekmez 13
- 2,5 su bardağı su 13
- 1 su bardağı un 13
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1
- 1 paket vanilin 1
Yapılışı:
- Bir tencereye suyu ve pekmezi ekleyin, karıştırın ve kaynamaya bırakın 13.
- Kaynadıktan sonra, unu yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin 13.
- Unun topaklanmaması için iyice karıştırmaya özen gösterin 1.
- Hamur kıvamını aldığında, tereyağını ve vanilini ekleyip karıştırarak biraz soğutun 13.
- Karışımı bir tepsiye veya küçük kaselere dökün 13.
- Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın ve soğutun 13.
- Soğuyan aside tatlısını dilimleyerek veya kaselerde servis edebilirsiniz 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: