Sade Aside Tatlısı Tarifi: Malzemeler: - 2 çay bardağı pekmez - 2,5 su bardağı su - 1 su bardağı un - 1 tatlı kaşığı tereyağı - 1 paket vanilin Yapılışı: 1. Bir tencereye suyu ve pekmezi ekleyin, karıştırın ve kaynamaya bırakın. 2. Kaynadıktan sonra, unu yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 3. Unun topaklanmaması için iyice karıştırmaya özen gösterin. 4. Hamur kıvamını aldığında, tereyağını ve vanilini ekleyip karıştırarak biraz soğutun. 5. Karışımı bir tepsiye veya küçük kaselere dökün. 6. Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın ve soğutun. 7. Soğuyan aside tatlısını dilimleyerek veya kaselerde servis edebilirsiniz.