En güzel peynirli börek harcı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 300 gram ufalanmış beyaz peynir (tercihen Ezine peyniri); 100 gram Mihaliç peyniri (rendelenmiş); 5 adet günlük yufka. Hazırlanışı: 1. Bir kaba ufalanmış beyaz peynir koyun ve üzerine 1-2 tutam ince ince doğranmış maydanoz ekleyip karıştırın. 2. İç harcı hazırlarken, böreğin sosu da yapılabilir. 3. Fırın tepsisini sıvı yağ veya tereyağı ile yağlayın. 4. İlk yufkayı bütün halinde tepsiye serin ve kenarlarını düzeltin. 5. Büyük parçalara ayırdığınız ikinci yufkayı ilk yufkanın üzerine yerleştirin. 6. Hazırladığınız sostan bir kepçe yardımıyla döküp peynirli iç harcınızdan serpiştirin. 7. Son yufkayı koymadan önce kenarlardan sarkan yufkaları içe doğru katlayın. 8. Kalan sostan sürün, üzerine yumurta, çörek otu ve susam serpin. 9. Sosunun içine çekmesi için 10-15 dakika dinlendirin ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Peynirli börek harcında lor, kaşar gibi farklı peynirler de kullanılabilir.