Buradasın
Rivierayı direk yemeklerde kullanılır mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Riviera zeytinyağı, doğrudan yemeklerde kullanılabilir, ancak bazı durumlarda uygun olmayabilir 123.
- Salatalar ve çiğ tüketim: Hafif tadı nedeniyle, riviera zeytinyağı salatalarda ve çiğ tüketimde sızma zeytinyağı kadar kaliteli bir tat ve aroma vermez 14.
- Yüksek ısı gerektiren yemekler: Rafine edildiği için yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır ve kızartmalar, kavurmalar ile fırın yemekleri gibi yüksek ısı gerektiren pişirme yöntemlerinde kullanılabilir 34.
Riviera zeytinyağının, geçirdiği işlemler nedeniyle besin değerinin sızma zeytinyağına göre daha düşük olduğunu unutmamak gerekir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: