Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Natürel sızma zeytinyağı, hiçbir kimyasal işlem görmeden, sadece mekanik yöntemlerle üretilir ve zeytinin tüm duyusal ve kimyasal özelliklerini taşır 13. Riviera zeytinyağı ise rafine zeytinyağı ile doğrudan tüketime uygun natürel zeytinyağlarının karışımından elde edilir ve besin değeri açısından yüksek polifenol oranını kaybetmiştir 13.
Natürel sızma zeytinyağının bazı avantajları:
- Asitlik derecesi: Maksimum %0,8'dir, riviera zeytinyağında ise bu oran %1,0'a kadar çıkabilir 1.
- Vitamin ve fenolik bileşikler: Daha yüksektir 23.
- Lezzet: Yoğun ve aromatiktir 13.
- Kullanım: Çiğ tüketim ve salatalar için uygundur 35.
Riviera zeytinyağının bazı avantajları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: