Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Püre için en uygun patates türü, nişasta oranı yüksek olan kızıl patates veya sarı patatestir 5.
Marketlerde satılan patateslerden bazıları kızartmalıkken, bazıları da haşlamalıktır 4. Mükemmel bir patates püresi için, mutlaka haşlamalık patates kullanılması önerilir 4.
Ayrıca, patates püresi için kullanılan patateslerin bütün olarak haşlanması, daha kremsi bir kıvam elde edilmesini sağlar 5. Eğer patatesler çok büyükse, sadece 2'ye bölünebilir 5.
Patates püresi için kullanılabilecek bazı patates türleri şunlardır:
- Kızıl patates 5. Genellikle kırmızımsı-kahverengi kabuğa sahip olup, iç kısmı beyaz veya açık sarıdır 5. Orta-yüksek nişasta oranına sahiptir, bu da onu patates püresi yapımı için uygun kılar 5.
- Tatlı patates 5. Turuncu veya mor iç rengiyle diğer patates türlerinden ayrılır 5. Daha tatlı bir aromaya sahiptir ve nişasta oranı farklı olduğu için klasik patates pürelerinden daha yoğun ve tatlı bir kıvam verir 5.
- Normal (beyaz veya sarı) patates 5. Klasik sofralık patatesler genellikle sarımsı veya beyaz iç rengine sahiptir 5. Nişasta oranı dengelidir ve hem püre hem de kızartma için uygundur 5.
Patates püresi için patates seçimi konusunda en doğru kararı, kişisel tercihler ve beklenen kıvam verecektir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: