• Buradasın

    Prenses Poğaçası hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Prenses poğaçası Gaziantep ve çevresindeki yörelere aittir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Poğaça çeşitleri nelerdir?

    Poğaça çeşitleri şu şekilde sıralanabilir: 1. Peynirli Poğaça: Beyaz peynir veya lor peyniri ile yapılır. 2. Kaşarlı Poğaça: Rendelenmiş kaşar peyniri içerir. 3. Zeytinli Poğaça: Çekirdeği çıkarılmış doğranmış zeytin kullanılır. 4. Patatesli Poğaça: Haşlanmış ve ezilmiş patates, tuz, karabiber ve pul biber ile hazırlanır. 5. Kıymalı Poğaça: Kavrulmuş kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiber içerir. Diğer çeşitler arasında sosisli, ıspanaklı, fıstıklı ve çikolatalı poğaçalar da bulunmaktadır.

    Prenses poğaçası nasıl yapılır?

    Pamuk Prenses Poğaçası Tarifi: Malzemeler: - 1 su bardağı ılık süt - 1 su bardağı sıvıyağ - 1 su bardağı ılık su - 1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek) - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 yemek kaşığı toz şeker - 1 yaş maya - 1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme) - Aldığı kadar un - İç malzemesi: 200 gr peynir, maydanoz Yapılışı: 1. Maydanozu doğrayıp, ezilmiş veya rendelenmiş peynirle karıştırın. 2. Poğaça hamurunu yoğuracağınız kaba önce yaş mayayı, şekeri ve ılık suyu koyun, mayayı eriterek karıştırın. 3. Üzerine süt, sıvıyağ, tuz, yumurtanın akı, kabartma tozu ekleyip karıştırın. 4. Unu ilave ederek yoğurun, kulak memesi kıvamına gelene kadar. 5. Hamuru mayalanmaya bırakın, yarım saat dinlensin. 6. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizde hafif bastırarak açın, peynirli iç koyup kapatın. 7. Yağlanmış tepsiye dizip ılık bir ortamda 30-40 dakika bekletin. 8. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin.