Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Potasyum sorbat (E202) ve sodyum benzoat (E212), gıdalarda yaygın olarak kullanılan koruyucu maddelerdir 24.
Potasyum sorbatın işlevleri:
- Küf ve maya oluşumunu önler 24.
- Peynir, yoğurt, şarap ve kuru meyvelerde kullanılır 24.
- Gıdaların raf ömrünü uzatır 24.
Sodyum benzoatın işlevleri:
- Özellikle asidik gıdalarda (meyve suları, turşular) mantar ve bakterilerin üremesini engeller 23.
- Gıdaların tazeliğini korur 2.
Bu maddeler, mikroorganizmaların çoğalmasını engelleyerek gıdaların daha uzun süre güvenle tüketilmesini sağlar 23. Ayrıca, oksidasyonu yavaşlatarak yağların ve yağ içeren ürünlerin acılaşmasını önler 2.
Ancak, aşırı tüketim durumunda sağlık riskleri doğurabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: