Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portekiz usulü tavuk yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 4 parça kemiksiz tavuk göğüs 1
- 1 limonun suyu 1
- 2 diş sarımsak, ince kıyılmış 1
- 2 çay kaşığı ezilmiş biber 1
- 1 çay kaşığı kırmızı biber 1
- 1 çay kaşığı kekik 1
- ¼ fincan elma sirkesi 1
- Tuz ve karabiber 1
Hazırlanışı:
- Tavuk, biber, sarımsak, limon suyu, kırmızı biber ve kekiği bir kasede karıştırın 1.
- Sirke ve tuz-karabiber ile tatlandırın 1. Mümkünse gece boyunca buzdolabında marine edin 1.
- Tavukları ızgarada çevirerek pişirin 1.
- Piştikten sonra tavukların üzerine limon suyunu sıkın ve servis yapın 1.
Alternatif bir tarif için gurmerehberi.com sitesinde yer alan Piri Piri Tavuk Tarifi'ni inceleyebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: