Buradasın
Portakal reçeli nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Portakalları kabuğu ile beraber derin bir tencereye koyun 15. Üzerine su koyup kaynatın 1. Daha sonra suyunu dökün 1. Tekrar su koyup kaynatın ve suyunu dökün 1. Bu işlem portakalların kabuğunun acılığını gitmesini sağlar 15.
- Diğer yandan başka bir tencere içine 3 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu koyun 1. Karıştırarak 10 dakika kaynatın 1.
- Soğuduktan sonra portakalları ikiye bölün 1. Ardından minik minik doğrayın 1. Kaynadıktan sonra içerisine portakalları ve limon suyunu ekleyin 1.
- Portakal reçelini orta ateş üzerinde koyu bir kıvam alana kadar kaynatın 1. Reçelin kıvamı istenilen koyuluğa geldi ise ocaktan alın 1.
Reçel sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatın ve serin bir yerde saklayın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: