Buradasın
Portakal kabuğundan yağ çıkarmak için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal kabuğundan yağ çıkarmak için şu adımlar izlenebilir:
- Portakalları hazırlayın: Pestisitlerden arındırmak için portakalları yıkayıp kurutun 14.
- Kabuğu rendeleyin: Rende, zester veya soyucu kullanarak kabukları rendeleyin 14.
- Yağı ve kabuğu ısıtın: Rendelenmiş kabukları küçük bir tencereye koyun ve üzerini yağla kaplayın. Tavayı orta ateşte yaklaşık beş dakika veya yağ köpürmeye başlayana kadar ısıtın 14.
- Tavayı ocaktan alın: Yağın ve kabuğun çok ısınmasına izin vermeyin, aksi takdirde yanabilirler 14.
- Soğumaya bırakın: Tencereyi birkaç dakika soğumaya bırakın 14.
- Süzün: Daha hafif bir demleme için, soğurken yağdaki lezzet parçalarını çıkarmak amacıyla oluklu bir kaşık kullanın 14. Daha keskin bir tat istiyorsanız, kabuğu yağda bırakıp şişelemeden önce süzün 14.
Kullanılabilecek yağlar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: