Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakaldan esans yağı çıkarmak için kullanılabilecek yöntemlerden bazıları şunlardır:
- Soğuk sıkım 4. Bu yöntem özellikle turunçgiller için kullanılır 4. Meyve, bütün olarak kabuğunun altında yer alan esans yağ keseciklerini parçalayan bir makineye yerleştirilir ve suyunu ve yağını çıkarmak için preslenir 4.
- Maserasyon 24. Maserasyon ile üretilen yağlara aynı zamanda demlenmiş yağ da denir 4. Bu yöntem, bitkinin esansını yağa hapsetmede damıtma işleminden daha iyidir çünkü daha ağır ve geniş bitki moleküllerini tutabilir 4.
- Buhar damıtması 24. Bu yöntem, bitkilerin yağlarını ayrıştırmada kullanılan en yaygın yöntemdir 4. Yağı ayrıştırılacak bitki, paslanmaz çelikten geniş bir kaba konulur ve kabın içine buhar verilir 4.
Portakaldan esans yağ çıkarma işlemi hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir:
Esans yağ çıkarma işlemi uzmanlık gerektirdiğinden, bu işlemi evde denemek yerine bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: