Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları Tarifi: Malzemeler: Portakal Çanakları: 5-6 adet orta boy portakal. Şerbet: 500 gr şeker, 1 litre su, 1 çay kaşığı limon tuzu. Krema: 700 gr süt, yarım su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 100 gr tereyağı, 1 paket vanilya. Hazırlanışı: 1. Portakalların kabuğunu hafifçe rendeleyin, ikiye kesin ve içini kaşıkla temizleyin. 2. Portakalları suda iki kez haşlayıp suyunu süzün, ardından soğuk suda bekletin. 3. Şeker ve suyu ocakta kaynatın, kabukları içine atıp yumuşayana kadar pişirin. 4. Kabukları şerbetinden alıp açık tarafları aşağıya gelecek şekilde soğumaya bırakın. 5. Süt, şeker, un ve nişastayı sürekli karıştırarak pişirin. 6. Sıcak kremayı mikserde 10-15 dakika çırpın, önce tereyağını, ardından vanilyayı ekleyin. 7. Çanakların içine ılık kremayı doldurun, üzerini portakal çiçekleri ve yapraklarıyla süsleyip servis yapın.