Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları Tarifi: Malzemeler: Portakal Çanakları: 5-6 adet orta boy portakal, 500 gr şeker, 1 litre su, 1 çay kaşığı limon tuzu. Krema: 700 gr süt, yarım su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 100 gr tereyağı, 1 paket vanilya. Hazırlanışı: 1. Portakalların kabuğunu çok az rendeleyin. 2. Çanakları suda 1-2 taşım haşlayıp suyunu süzün. 3. Şeker ve suyu 1-2 taşım ocakta kaynatın. 4. Pişen kabukları şerbetinden alın ve çanakların açık tarafı aşağıya gelecek şekilde soğumaya bırakın. 5. Krema için vanilya ve tereyağı dışındaki malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin. 6. Çanakların içine ılık kremayı doldurun.