Buradasın
Kremalı portakal çiçeği çanakları nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları Tarifi:
Malzemeler:
- Portakal Çanakları: 5-6 adet orta boy portakal, 500 gr şeker, 1 litre su, 1 çay kaşığı limon tuzu 13.
- Krema: 700 gr süt, yarım su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 100 gr tereyağı, 1 paket vanilya 13.
Hazırlanışı:
- Portakalların kabuğunu çok az rendeleyin 13. İkiye kesin ve portakalın içini kaşık ile dikkatli temizleyin 13.
- Çanakları suda 1-2 taşım haşlayıp suyunu süzün 13. Haşlama işlemini bir kez daha tekrarladıktan sonra soğuk suda bekletin 13.
- Şeker ve suyu 1-2 taşım ocakta kaynatın 13. Kabukları içine atın 13. Portakal kabukları yumuşayıp suyu kıvam alıncaya kadar pişirin 13.
- Pişen kabukları şerbetinden alın ve çanakların açık tarafı aşağıya gelecek şekilde soğumaya bırakın 13.
- Krema için vanilya ve tereyağı dışındaki malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin 13. Sıcak kremayı mikserde 10-15 dk. çırparken önce tereyağını ekleyin 13. Eriyip karıştığında vanilyayı da ekleyin 13.
- Çanakların içine ılık kremayı doldurun 13. Üzerini portakal çiçekleri ve yaprakları ile süsleyip servis yapın 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: