• Buradasın

    Kremalı portakal çiçeği çanakları nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları Tarifi:
    Malzemeler:
    • Portakal Çanakları: 5-6 adet orta boy portakal, 500 gr şeker, 1 litre su, 1 çay kaşığı limon tuzu 13.
    • Krema: 700 gr süt, yarım su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 100 gr tereyağı, 1 paket vanilya 13.
    Hazırlanışı:
    1. Portakalların kabuğunu çok az rendeleyin 13. İkiye kesin ve portakalın içini kaşık ile dikkatli temizleyin 13.
    2. Çanakları suda 1-2 taşım haşlayıp suyunu süzün 13. Haşlama işlemini bir kez daha tekrarladıktan sonra soğuk suda bekletin 13.
    3. Şeker ve suyu 1-2 taşım ocakta kaynatın 13. Kabukları içine atın 13. Portakal kabukları yumuşayıp suyu kıvam alıncaya kadar pişirin 13.
    4. Pişen kabukları şerbetinden alın ve çanakların açık tarafı aşağıya gelecek şekilde soğumaya bırakın 13.
    5. Krema için vanilya ve tereyağı dışındaki malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin 13. Sıcak kremayı mikserde 10-15 dk. çırparken önce tereyağını ekleyin 13. Eriyip karıştığında vanilyayı da ekleyin 13.
    6. Çanakların içine ılık kremayı doldurun 13. Üzerini portakal çiçekleri ve yaprakları ile süsleyip servis yapın 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Krem şanti ve portakal ile ne yapılır?

    Krem şanti ve portakal ile şu tarifler yapılabilir: 1. Krem Şantili Portakal: Portakalların kabuklarını soyup dilimleyin, üzerine krem şanti ve toz şeker ekleyerek servis edin. 2. Portakallı Revani: İrmik ve portakal suyu ile hazırlanan revaninin üzerine krem şanti sürün. 3. Katmanlı Tatlı: Kedi dili veya bisküvi tabanlarının arasına krem şanti ve portakal dilimleri koyarak katmanlı bir tatlı yapabilirsiniz.

    Portakal çiçeği çanaklarının içine ne konur?

    Portakal çiçeği çanaklarının içine krema konur. Krema malzemeleri: - 700 gr süt; - yarım su bardağı şeker; - 3 yemek kaşığı un; - 1 yemek kaşığı nişasta; - 100 gr tereyağı; - 1 paket vanilya. Ayrıca, çanakların üzerini portakal çiçekleri ve yaprakları ile süslemek de mümkündür.

    Portakal Çanakları hangi krema ile yapılır?

    Portakal çanakları için krema olarak vanilyalı ve tereyağlı bir karışım kullanılır. Malzemeler: - Krema için: 1 litre süt, 1 bardaktan 3 kaşık eksik toz şeker, 3,5 kaşık un, 2 kaşık nişasta, 1 paket vanilya, 2 kaşık tereyağı. - Üzeri için: 1 çay bardağı krema, 2 yemek kaşığı pudra şekeri. Yapılışı: 1. Tüm krema malzemelerini karıştırarak pişirin. 2. En son yağ ve vanilyayı ekleyip 5 dakika mixer ile çırpın. 3. Soğumuş portakal çanaklarına kremayı kepçe ile doldurun. 4. Servis ederken üzerini portakal çiçekleri ve yaprakları ile süsleyin.