Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Polenta, ana malzemeleri mısır unu, sıcak su, tereyağı, tuz ve parmesan olan, İtalya/Venedik mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir 12.
Polenta'nın yenme şekillerinden bazıları:
- Garnitür olarak: Et ve sebze yemeklerinin yanında servis edilebilir 12.
- Kızartma: Soğuyan polenta dilimlerini ızgarada, tavada veya fırında kızartabilirsiniz 12.
- Lapa: Hiçbir işlem yapmadan lapa şeklinde de servis edilebilir 1.
Polenta yapımı:
- Büyük bir tencerede 6 su bardağı suyu kaynatın ve 2 çay kaşığı tuz ekleyin 1.
- Yavaş yavaş polentayı ekleyerek çırpın 1.
- Altını kısın ve karışım kalınlaşıncaya kadar 15 dakika boyunca yavaşça karıştırın 1.
- Altını kapattıktan sonra tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın 1.
- Eridikten sonra soğumaya bırakın, ılıdıktan sonra polenta servise hazırdır 1.
Polenta, farklı otlar, peynirler, etler, sebzeler kullanılarak çeşitlendirilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: