Polenta, ana malzemeleri mısır unu, sıcak su, tereyağı, tuz ve parmesan olan, İtalya/Venedik mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Polenta'nın yenme şekillerinden bazıları: Garnitür olarak: Et ve sebze yemeklerinin yanında servis edilebilir. Kızartma: Soğuyan polenta dilimlerini ızgarada, tavada veya fırında kızartabilirsiniz. Lapa: Hiçbir işlem yapmadan lapa şeklinde de servis edilebilir. Polenta yapımı: 1. Büyük bir tencerede 6 su bardağı suyu kaynatın ve 2 çay kaşığı tuz ekleyin. 2. Yavaş yavaş polentayı ekleyerek çırpın. 3. Altını kısın ve karışım kalınlaşıncaya kadar 15 dakika boyunca yavaşça karıştırın. 4. Altını kapattıktan sonra tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. 5. Eridikten sonra soğumaya bırakın, ılıdıktan sonra polenta servise hazırdır. Polenta, farklı otlar, peynirler, etler, sebzeler kullanılarak çeşitlendirilebilir.