Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dikey pizza yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Hamuru Hazırlama: 5 su bardağı un, 1 paket kuru maya, 2 su bardağı ılık su, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şekeri karıştırarak hamuru yoğurun 12. Hamurun üzerini streç filmle örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın 1.
- Hamuru Açma: Mayalanan hamuru tezgaha alıp iki parçaya bölün ve merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın 1.
- Sos ve Malzemeleri Ekleme: Açtığınız hamurun üzerine domates sosu sürün ve kaşar peyniri ile istediğiniz diğer malzemeleri (salam, sosis, sucuk vb.) ekleyin 12.
- Fırında Pişirme: Fırını 250 dereceye ısıtın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyduğunuz hamuru 10-15 dakika pişirin 1.
- Servis: Pişen pizzayı dilimleyerek sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: