Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev tipi fırınlarda pizza pişirmek için genellikle 220-250 derece arası sıcaklık önerilir 1.
Ancak, pizza fırınının kaç derece olması gerektiği, kullanılan fırının türüne, pizza hamurunun kalınlığına ve kullanılan malzemelere bağlı olarak değişebilir 15.
- Taş fırın veya pizza fırınları gibi daha yüksek sıcaklıklara sahip fırınlar, pizzayı 350-400 dereceye kadar ulaşarak 5-7 dakika gibi kısa bir sürede pişirebilir 1.
- Dondurulmuş hazır pizzalar, 200-220 derece arasında pişirilebilir 5.
Pizza pişirirken fırının önceden ısıtılmış olması, hamurun gevrek olmasına ve malzemelerin daha eşit pişmesine yardımcı olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: