Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde pizza yapmak için kullanılabilecek fırın türleri şunlardır:
- Taş veya çelik pizza tabağı 4. Fırının içinde pizza taşı veya pişirme çeliği kullanmak, yüksek ısıyı direkt hamura ileterek altının çıtır olmasını sağlar 4.
- Gazlı pizza fırınları 5. Hızlı ısınır ve sıcaklık kontrolü kolaydır, ancak odun ateşinin verdiği aromayı sunmaz 5.
- Odunlu pizza fırınları 5. Yüksek sıcaklıklara ulaşarak pizzanın çıtır kenarlarını pişirir, ancak odun temini ve ateşi kontrol etme gibi ek uğraşlar gerektirir 5.
- Ev tipi pizza fırınları 5. Genellikle yayılan, iletim ve konveksiyon ısısını bir arada kullanarak pizzanın her tarafının eşit pişmesini sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: