Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pişmiş yiyeceklerin güvenli bir şekilde saklanabilmesi için buzdolabının sıcaklığının 4°C veya altında olması gerekmektedir 12.
Pişirilen yemeğin artan kısmının saklanabilmesi için:
- Öncelikle yemeğin tamamen soğuması beklenmelidir 1.
- Hava geçirmez saklama kapları, buzdolabı poşeti veya kilitli poşetler kullanılmalıdır 12.
- Saklama kabı veya poşet içinde hava kalmadığından emin olunmalıdır 1.
- Yemeğin üzerine hazırlanma tarihi not edilmelidir 2.
- 2 gün içinde tüketilmeyecekse, yemek dondurulmalıdır 12.
Besinler, birden fazla kez ısıtılmamalıdır; çünkü bu, bakterilerin çoğalmasına neden olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: