Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pişmiş kestane saklamak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Oda Sıcaklığında Saklama: Pişmiş kestaneleri soğuduktan sonra hava almayan kapaklı saklama kaplarında, kuru, rutubetsiz ve nemsiz bir ortamda saklayabilirsiniz 1.
- Buzdolabında Saklama: Kestaneleri buzdolabı poşetlerine veya streç filmle sararak buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz 12.
- Dondurucuda Saklama: Kestaneleri tamamen soğuduktan sonra kabuklarını soyup, porsiyonlara ayırarak buzdolabı poşetlerine veya vakumlu poşetlere koyun ve dondurucuya kaldırın 12. Bu şekilde pişmiş kestaneler 3 ila 6 ay arasında bozulmadan saklanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: